Kaarskensprocessie Baarle – het blijft een prachtige traditie

 

We hopen op zondag 20 augustus 2023 de 72 ste Kaarskenprocessie te organiseren. Vrijwilligers die op die dag mee willen helpen kunnen zich altijd aanmelden via cilia.vvl@gmail.com. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Blijf gezond allemaal. Wij hopen op uw aanwezigheid.

 

De Kaarskensprocessie in Baarle-Hertog en Baarle-Nassau is dezelfde als die dagelijks op de Esplanade in Lourdes plaatsvindt. Ook in Baarle worden de zeven evocaties uit het leven van Bernadette uitgebeeld. Dit wordt gedaan door de schooljeugd van de beide Baarles en de kinderen uit het kerkdorp Zondereigen. Deze kinderen zorgen voor het klassieke deel van de Kaarskensprocessie en voor de uitbeelding van het leven van Bernadette Soubirou.

 

 

Een prachtige en feeërieke Kaarskensprocessie

Pelgrims uit Nederland en België lopen mee in de Kaarskensprocessie door het verduisterde dorp. Het Mariabeeld gaat na de eucharistieviering in de ‘Belse kerk’ mee voorop. In het wit gestoken bloemenbruidjes strooien met rozenblaadjes, er wordt gebeden en iedereen draagt kaarsjes met zich mee. Dit zorgt altijd voor een prachtige en feeërieke processie.

Georganiseerd door Stichting De Vrienden van Lourdes

Jaarlijks wordt de Kaarskensprocessie georganiseerd door onze stichting. De processie vindt in de vakantietijd plaats, op de eerste zondag na 15 augustus. Om 20.00 uur is er een plechtige eucharistieviering in de St. Remigiuskerk van Baarle-Hertog , waarna rond 21.00 uur de processie door de straten van Baarle-Hertog en Nassau trekt.

 

Donateur worden
Verloting vrije reizen
De stichting
Webdesign door GrèfixPrivacyVerwerkersovereenkomst